• Welcome to engineeringclicks.com
  • SolidWorks can be incredibly irritating at times...

    Discussion in 'SolidWorks' started by GarethW, Mar 9, 2010.

    1. GarethW

      GarethW Chief Clicker Staff Member

      Joined:
      Jul 2009
      Posts:
      1,433
      Likes Received:
      5
      :D Please feel free to start a "Mechanical Desktop can be incredibly irritating at times..." thread and rant away! It might be great therapy.
       
    2.  
    3. GarethW

      GarethW Chief Clicker Staff Member

      Joined:
      Jul 2009
      Posts:
      1,433
      Likes Received:
      5
      This is really annoying (see image below). A new feature of SW2010, this little "helpful" box pops up whenever you're doing something to a dimension (a bit like in MS word). The only snag is that it tends to just get in the way all the time, obscuring the next feature you want to manipulate!!! It was driving me crazy. Fortunately there was a way around it: a downloadable "hack" that disables this feature. It was a bit strange being given an "unofficial" hack by the helpdesk guys, however. Apparently SW doesn't have an official way of getting rid of it.

      [​IMG]
       
    4. gupta9665

      gupta9665 Well-Known Member

      Joined:
      Mar 2010
      Posts:
      64
      Likes Received:
      0
    5. gupta9665

      gupta9665 Well-Known Member

      Joined:
      Mar 2010
      Posts:
      64
      Likes Received:
      0
    6. GarethW

      GarethW Chief Clicker Staff Member

      Joined:
      Jul 2009
      Posts:
      1,433
      Likes Received:
      5
      Thanks - I'll have to have a look at that new service pack. I'm sure that will get rig of a few bugs... and maybe add one or two more ;)
       
    7. phil-champ

      phil-champ New Member

      Joined:
      Aug 2009
      Posts:
      3
      Likes Received:
      0
      Note to all members
      ALL CAD SYSTEMS CAN BE IRRITATING AT TIMES!
      Just felt a need to point it out
      Cheers
       
    8. GarethW

      GarethW Chief Clicker Staff Member

      Joined:
      Jul 2009
      Posts:
      1,433
      Likes Received:
      5
      Now this is annoying!!! Aaaarrrgh. This happens exactly when you really need to redo.

      Not as annoying as "Can't undo", though.

      cantredo.jpg
       
    9. tonycro

      tonycro Well-Known Member

      Joined:
      Nov 2011
      Posts:
      78
      Likes Received:
      1
      yes that can be pain - remember to save often, if you recall that irritating reminder box that would pop up every minute :p
       
    10. Mark Stapleton

      Mark Stapleton Active Member

      Joined:
      Jan 2012
      Posts:
      38
      Likes Received:
      0
      Gareth, look under Options > Backup/Recover and uncheck the checkbox in Save notification (at the bottom of the dialog box).
       
    11. Camid

      Camid Well-Known Member

      Joined:
      Aug 2009
      Posts:
      98
      Likes Received:
      2
      I think the inconsistent undo/redo function is No1 for me. Why does SW seem to have opinions about what should and should not be undone??? Spectacularly non-existent in some areas.
       

    Share This Page

    1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
      Dismiss Notice