• Welcome to engineeringclicks.com
  • URGENT-system requirements for catia,solidworks,pro-e,fluent

    Discussion in '2D and 3D CAD general discussion forum' started by aspirant, Jun 8, 2013.

    1. aspirant

      aspirant New Member

      Joined:
      Jun 2013
      Posts:
      1
      Likes Received:
      0
      please tell the system specifications that a system should have for proper working of solidworks,catia,pro-e and fluent??please suggest the modifications for pc/laptop,specificantions are given below.please help!!!! its urgent!! please!!
      the specifications of my desktop cpu are:-

      HARD DRIVE-298 GB western digital
      OS-windows 7 ultimate 32 bit
      CPU-Intel Pentium E5300 @2.6 GHz
      RAM-2 GB single channel [email protected] Mhz
      MOtherboard-ASUSTeK computer INC. PSKPL-AM/PS Socket 775
      Graphics-Intel g33/g31 Express Chipset Family,AL1916W,DAC Type-internal,approx total memory-256 MB,display mode-1440*900(32 bit,60 Hz)
      -----------------------------------------------------------------------------------------------
      the specifications of my laptop( Hp pavilion dv5 series):-
      graphics- Intel HD graphics,DAC-internal,approx total memory-1696 MB,display mode-(1360*768,32 bit,60 Hz)
      processor-Intel (R) core(TM)i3 CPU ,2.4 GHz
      RAM-4 gb,3.8 usable
      system-64 bit OS
      windows 7 home premium
      ---------------------------------------------------------------------------------------------
       
    2.  
    3. JakeNixo

      JakeNixo Member

      Joined:
      Mar 2013
      Posts:
      11
      Likes Received:
      0
      The system requirements are on the softwares website (at least solidworks is) also there are many reviews on graphics cards on the solidworks forum.
       
    4. andrew_neil

      andrew_neil Active Member

      Joined:
      Jul 2013
      Posts:
      28
      Likes Received:
      0
    5. micha

      micha Member

      Joined:
      Sep 2013
      Posts:
      7
      Likes Received:
      0
      Just googling the softwares name plus system requirements usually gets you the minimum requirements but usually these are a bit low. Id say go a bit over to get the specs where everything runs smooth. Sometimes they have minimum system requirements and then recommended system requirements
       
    6. GlobalNettech

      GlobalNettech New Member

      Joined:
      Dec 2017
      Posts:
      1
      Likes Received:
      0
      RAM
      Minimum: 512MB RAM

      Video
      A certified OpenGL workstation graphics card and driver.

      CPU
      Intel® Pentium™ (8), Intel® Xeon™ (8), and Intel® Core™.
      AMD® Athlon™, AMD® Opteron™, and AMD® Turion™

      System should support 1024x768 resolution with minimum 16 million colors.

      . Global Nettech offers recommended hardware suggestion and
      Minimum system requirement for CATIA,SOLIDWORKS,PRO-E,FLUENT on rental at low price.
       

    Share This Page

    By using this website you agree to our Cookies usage. We and our partners operate globally and use cookies, including for analytics, personalisation, ads and Newsletters